Тих централен рекуператор VENTS VUT 160 VB EC A22 с поддръжка на мобилно приложение Ø 160 мм
search
  • Тих централен рекуператор VENTS VUT 160 VB EC A22 с поддръжка на мобилно приложение Ø 160 мм
  • Тих централен рекуператор с поддръжка на мобилно приложение Ø 125 мм
  • Тих централен рекуператор с поддръжка на мобилно приложение Ø 125 мм
  • Тих централен рекуператор с поддръжка на мобилно приложение Ø 125 мм
  • Тих централен рекуператор с поддръжка на мобилно приложение Ø 125 мм
  • Тих централен рекуператор с поддръжка на мобилно приложение Ø 125 мм
  • Тих централен рекуператор с поддръжка на мобилно приложение Ø 125 мм

Тих централен рекуператор с поддръжка на мобилно приложение Ø 125 мм

Централният рекуператор VENTS VUT 160 VB EC A22 е революционно решение за системи за рекуперация и вентилация в цялата къща - той е много тих, пести енергия и доставя здравословен филтриран въздух в къщата. Той осигурява непрекъсната вентилация, когато къщата е напълно затворена по време на вашето отсъствие. С помощта на сензори, които могат да бъдат закупени заедно с продукта, устройството може да работи напълно автоматично. Освен това има Wi-Fi приемник, позволява управление чрез мобилно приложение (Android и iOS) и съхранение на данни в облака.

ВАРИАНТИ:
Последна наличност
2 броя
4293,38 лв. с ДДС 3577.82 без ДДС

Код на продукта: 18023
EAH: 4824032325063
Гаранция: 24 месеца
Марка: Vents
Безплатна доставка за покупки на стойност над 400 лв
Богата гама от продукти Предлагаме повече от 3000 продукта
Връщане в рамките на 30 дни за наша сметка
Подробни инструкции и съвети всичко за вентилацията на едно място

Описание на продукта

Дишайте свеж въздух в дома си по всяко време, като същевременно поддържате оптимален топлинен комфорт в къщата и минимални експлоатационни разходи.

Централният рекуператор VENTS VUT 160 VB EC A22 е революционно решение за системи за рекуперация и вентилация в цялата къща - той е много тих, пести енергия и доставя здравословен филтриран въздух в къщата. Той осигурява непрекъсната вентилация, когато къщата е напълно затворена по време на вашето отсъствие. С помощта на сензори, които могат да бъдат закупени заедно с продукта, устройството може да работи напълно автоматично. Освен това има Wi-Fi приемник, позволява управление чрез мобилно приложение (Android и iOS) и съхранение на данни в облака.


Предимства на централния вертикален рекуператор VUT 160 VB EC A22:

  • Постоянен приток на свеж въздух
  • Въздушен поток - 200 m3/h
  • Подвижен преден панел за лесен достъп до филтрите
  • Щадящ околната среда
  • Вградено устройство за предотвратяване на замръзването на рекуператора
  • Режим на байпас - оставяне на топлообменника, например през лятото
  • Свързване към твърди и гъвкави тръбопроводи
  • Възможност за свързване към гъвкава пластмасова система
  • Напълно автоматичен - при закупуване на сензори
  • Управление чрез мобилно приложение (ANDROID и iOS) и съхранение на данни в облака



За комфорт дори на места с мръсен въздух

Устройството за рекуперация ви позволява да дишате чист въздух по всяко време в дома си, дори в райони, където се борите със замърсяването на въздуха и не можете да проветрявате с отворени прозорци. Устройството филтрира въздуха, така че вие и цялото ви семейство да се радвате на комфортен и здравословен климат в дома.

Чист въздух без загуба на енергия

При конвенционалната вентилация се губи много ценна енергия. С този рекуператор отстранявате застоялия въздух от дома си и получавате обратно чист филтриран въздух, което ви спестява пари за отопление, особено през отоплителния сезон.

Вентилация, дори когато не сте вкъщи

Централната рекуперация на топлина ви осигурява непрекъсната вентилация, дори когато не сте вкъщи. Когато се върнете след пътуване или почивка, ще бъдете посрещнати от дом с чист въздух.

За домове и малки търговски площи

Централното устройство за рекуперация служи не само за домове, но и за по-малки обществени помещения, които изискват чист въздух, като същевременно поддържат среда без смущения - той е подходящ например за офиси, където шумът е неудобен, когато отворите прозорците.

За монтаж в малки търговски помещения системата Flexitech е идеална, тъй като може лесно да се свърже чрез разпределителна кутия и да се разпредели допълнително с помощта на пластмасови гъвкави тръби за гъвкава система.

Опростено обяснение на принципа на оползотворяване на топлина

Въздухът отвън се вкарва в едната част на отвора, която обикновено е по-студена от стайната температура (особено през зимата). След това този въздух се вкарва в помещението през топлообменника и филтрите. В топлообменника се пренася топлината от изтегления въздух. Вместо просто да го издухва, той "прехвърля" топлината (с ефективност до 93%) към въздуха, който влиза отвън, а студът излиза навън.

Софтуер и мобилни приложения

Wi-Fi антената, с която е оборудван рекуператорът VENTS VUT 160 VB EC A22, позволява управление чрез мобилно приложение, което поддържа операционни системи Android и iOS и съхранява данни в облака. Той показва всички показания на сензорите и задава максималната стойност, при която рекуператорът ще работи с максимална мощност. Приложението позволява включване/изключване на рекуператора, избор на скорост, седмичен режим или опция за таймер. Приложението е на английски и руски език.

Конструкцията на рекуператора

Рекуператорът VENTS VUT 160 VB EC A22 се състои от два радиални вентилатора (работни колела), кръстосан (ромб) - пластичен топлообменник (рекуператор - материал от полистирол) и два филтъра. Възможна е размяна на предната и задната част на уреда - предната част се използва за смяна на филтри, а задната - за окачване на уреда на стената. В горната част на устройството има изходи за разпределение на въздуха, Wi-Fi антена и свободни кабелни втулки за свързване на допълнителни сензори. Изолационният и звукоизолиращ материал с дебелина 20 мм е екологичен и щади околната среда. Включва вградено устройство за предотвратяване на замръзването на рекуператора. Устройството събира кондензат, който се отвежда в специално отделение под рекуператора.

Аксесоари за възстановяване

За рекуператора VENTS VUT 160 VB EC A22 могат да бъдат закупени различни видове сензори, които значително улесняват работата и функционалността на системата за рекуперация.

Сензорът за влажност DPWC11200 отчита стойността на влажността на дадено място и предава данните към приложението и облака. Стойността на влажността е предварително зададена в устройството, когато тази стойност бъде превишена, устройството ще започне непрекъснато да увеличава мощността на вентилатора, докато тя не спадне под избраната стойност.

Сензор за концентрация на CO2, който регулира мощността на рекуперацията в зависимост от съдържанието на CO2 във въздуха и също така предава данни към приложението или облака.

Сензорът VОС (VENTS VOC sensor DPWQ30600) е сензор за качество на въздуха, който следи нивата на летливи и органични вещества във въздуха. Той предава данни към приложението и към облака. Той реагира според предварително зададените стойности и подобрява ефективността и вентилацията на цялата система за рекуперация.

Сензорът PM 2,5 контролира праха и предава стойностите към облака или към приложението, където е възможно да се проверяват и настройват стойностите. Сензорът е много важен за страдащите от алергии или астматици , когато прахът се увеличи, рекуператорът увеличава смукателната мощност, извлича праха и вкарва филтриран въздух.

Техническо описание

Въздушен поток [m³/hr]
200
Обороти [мин]
3770
Номинален ток [A]
0,5
Акустичен шум [dB/³m]
24
Напрежение [V]
230 V
Максимална температура [°C]
-25 до +40
Диаметър [mm]
125
Тегло [kg]
36
Размери [mm]
Виж изображението
Приложение
Апартамен
Бар, кафе
Къща
Сачмени лагери
Да
Сертификационен знак [CE]
CE
Модел
VUT 160 VB EC A22
Честота [Hz]
50
Марка
Vents
Енергиен клас
A+
Ефективност на рекуперацията [%]
85-93
Вид на топлообменника
Кръстосана пластина
Входящ филтър
G4, F7
Изходящ филтър
G4
Регулатор
Да (Ръчен)
Обща мощност на устройството [kW]
0,057

Kонтакт Подкрепа

alt

Юлиан Марков

Ще ви посъветвам относно избора и техническите въпроси

+359 888 440 333
(Понеделник - Петък , 8.00 - 16.00)

Аксесоари