Тих централен модул за рекуперация с подпора за мобилно приложение Ø 200 мм
search
  • Тих централен модул за рекуперация с подпора за мобилно приложение Ø 200 мм
  • Тих централен модул за рекуперация с подпора за мобилно приложение Ø 200 мм
  • Тих централен модул за рекуперация с подпора за мобилно приложение Ø 200 мм
  • Тих централен модул за рекуперация с подпора за мобилно приложение Ø 200 мм
  • Тих централен модул за рекуперация с подпора за мобилно приложение Ø 200 мм
  • Тих централен модул за рекуперация с подпора за мобилно приложение Ø 200 мм
  • Тих централен модул за рекуперация с подпора за мобилно приложение Ø 200 мм

Тихо централно устройство за рекуперация с подпора за мобилно приложение Ø 200 мм

Централният рекуператор VUT 550 VB EC A22 е революционно решение за системи за рекуперация и вентилация в цялата къща - той е много тих, пести енергия и доставя здравословен филтриран въздух в къщата. Той осигурява непрекъсната вентилация, когато къщата е напълно затворена по време на вашето отсъствие. С помощта на сензори, които могат да бъдат закупени заедно с продукта, рекуператорът може да работи напълно автоматично. Освен това разполага с Wi-Fi приемник, позволява управление чрез мобилно приложение (Android и iOS) и съхранение на данни в облака.

ВАРИАНТИ:
Последна наличност
1 броя
5467,76 лв. с ДДС 4556.47 без ДДС

Код на продукта: 18025
EAH: 4824032322628
Гаранция: 24 месеца
Марка: Vents
Безплатна доставка за покупки на стойност над 400 лв
Богата гама от продукти Предлагаме повече от 3000 продукта
Връщане в рамките на 30 дни за наша сметка
Подробни инструкции и съвети всичко за вентилацията на едно място

Описание на продукта

Дишайте свеж въздух у дома по всяко време, като същевременно поддържате оптимален топлинен комфорт в къщата и минимални експлоатационни разходи.

Централният рекуператор VUT 550 VB EC A22 е революционно решение за системи за рекуперация на топлина и вентилация в цялата къща - той е много тих, пести енергия и доставя здравословен филтриран въздух в дома. Той осигурява непрекъсната вентилация, когато къщата е напълно затворена по време на вашето отсъствие. С помощта на сензори, които могат да бъдат закупени заедно с продукта, рекуператорът може да работи напълно автоматично. Той разполага и с Wi-Fi приемник, така че може да се управлява чрез мобилно приложение (Android и iOS) и да съхранява данни в облака.

Предимства на централния вертикален рекуператор VUT 550 VB EC A22:

  • постоянен приток на свеж въздух
  • въздушен поток - 690 m3/h
  • подвижен преден панел за лесен достъп до филтрите
  • щадящ околната среда
  • вградено устройство за предотвратяване на замръзването на рекуператора
  • Режим Bypass - заобикаляне на топлообменника, например през лятото
  • свързване към твърди и гъвкави тръбопроводи
  • възможност за свързване към гъвкава пластмасова система
  • напълно автоматичен - при закупуване на сензори
  • управление чрез мобилно приложение (Android и iOS) и съхранение на данни в облака

За комфорт дори на места със замърсен въздух

Рекуператорът ви позволява да дишате чист въздух в дома си по всяко време, дори в райони, където въздухът е замърсен и не е възможно да се проветрява през отворени прозорци. Устройството филтрира въздуха, така че вие и цялото ви семейство да се радвате на комфортен и здравословен климат в дома.

Чист въздух, без да хабите енергия

При конвенционалната вентилация губите много ценна енергия. С рекуператора отстранявате застоялия въздух от дома си и получавате обратно чист филтриран въздух, което ви спестява пари за отопление, особено през отоплителния сезон.

Вентилация дори когато не сте вкъщи

Централният рекуператор ви осигурява непрекъсната вентилация, дори когато не сте вкъщи. Когато се върнете след пътуване или почивка, ще бъдете посрещнати от дом с чист въздух.

За домове и малки търговски помещения

Централният рекуператор служи не само за домове, но и за по-малки обществени пространства, които се нуждаят от чист въздух, като същевременно поддържат среда без смущения - подходящ е например за офиси, където шумът е пречка, когато отворите прозорците.

За монтаж в малки търговски помещения системата Flexitech е идеална, тъй като може лесно да се свърже чрез разпределителна кутия и да се разпредели допълнително с помощта на сложни пластмасови гъвкави въздуховоди за гъвкава система.

Опростено обяснение на принципа на оползотворяване на топлината

Въздухът отвън се извлича в едната част на отвора, която обикновено е по-студена от стайната температура (особено през зимата). След това този въздух се подава в помещението през топлообменника и филтрите. Именно в топлообменника се предава топлината от извлечения въздух. Вместо просто да го издухва, той "прехвърля" топлината (с ефективност до 93%) на въздуха, който влиза отвън, а студеният след това излиза навън.

Софтуер и мобилни приложения

Wi-Fi антената, с която е оборудван рекуператорът VUT 550 VB EC A22, позволява управление чрез мобилно приложение, което поддържа операционни системи Android и iOS и съхранява данните в облака. То показва всички показания на сензорите и задава максималната стойност, когато рекуператорът ще работи с максимална мощност. Приложението позволява включване/изключване на рекуператора, избор на скорост, седмичен режим или опция за таймер. Приложението е на английски и руски език.

Дизайн на рекуператора

Рекуператорът VUT 550 VB EC A22 се състои от два радиални вентилатора (работни колела), кръстосан (ромб) - пластинчат топлообменник (рекуператор - материал от полистирол) и два филтъра. Възможна е размяна на предната и задната част на уреда - предната част се използва за смяна на филтрите, а задната - за окачване на уреда на стената. В горната част на устройството има изходи за разпределение на въздуха, wifi антена и свободни кабелни втулки за свързване на допълнителни сензори. Изолационният и звукоизолиращият материал с дебелина 20 мм е екологично чист. Включва вградено устройство за предотвратяване на замръзването на рекуператора. Устройството събира кондензат, който се отвежда в специално отделение под рекуператора.

Асксесоари за рекуператора

За рекуператора VUT 550 VB EC A22 могат да се закупят различни видове сензори, които значително улесняват работата и функционалността на системата за рекуперация.

Сензорът за влажност (VENTS HV2) отчита стойността на влажността на дадено място и предава данните към приложението и към облака. Стойността на влажността е предварително зададена в устройството, като при превишаване на тази стойност устройството ще започне непрекъснато да увеличава мощността на вентилатора, докато тя не спадне под избраната стойност.

Сензор за концентрация на CO2, който регулира мощността на рекуперацията в зависимост от съдържанието на CO2 във въздуха и също предава данни към приложението или към облака.

Сензорът за VOC (VENTS VOC sensor DPWQ30600) е сензор за качеството на въздуха, който следи нивата на летливи и органични вещества във въздуха. Той предава данни към приложението и към облака. Реагира според предварително зададените стойности и подобрява ефективността и вентилацията на цялата система за рекуперация.

Сензорът за частици PM 2,5 проверява праха и предава стойностите към облака или към приложението, където стойностите могат да бъдат проверени и коригирани. Сензорът е много важен за страдащите от алергии или астма, когато нивото на прах се повиши, рекуператорът ще увеличи мощността на извличане, ще извлече праха и ще внесе филтриран въздух.

Техническо описание

Въздушен поток [m³/hr]
690
Обороти [мин]
2860
Номинален ток [A]
2,4
Акустичен шум [dB/³m]
26
Напрежение [V]
230 V
Максимална температура [°C]
-25 до +40
Диаметър [mm]
200
Тегло [kg]
82
Размери [mm]
Виж изображението
Приложение
Апартамен
Къща
Офис
Сачмени лагери
Да
Сертификационен знак [CE]
CE
Модел
VUT 550 VB EC A22
Честота [Hz]
50
Марка
Vents
Енергиен клас
A+
Ефективност на рекуперацията [%]
84-92
Вид на топлообменника
Кръстосана пластина
Входящ филтър
G4, F7
Изходящ филтър
G4
Регулатор
Да (Ръчен)
Обща мощност на устройството [kW]
337

Kонтакт Подкрепа

alt

Юлиан Марков

Ще ви посъветвам относно избора и техническите въпроси

+359 888 440 333
(Понеделник - Петък , 8.00 - 16.00)

Аксесоари