Вентилатор за баня Dalap 150 ELIS ZW с таймер, хидростат и по-висока мощност, Ø 150 мм
search
  • Вентилатор за баня Dalap 150 ELIS ZW с таймер, хидростат и по-висока мощност, Ø 150 мм
  • Вентилатор за баня Dalap 150 ELIS ZW с таймер, хидростат и по-висока мощност, Ø 150 мм
  • Вентилатор за баня Dalap 150 ELIS ZW с таймер, хидростат и по-висока мощност, Ø 150 мм
  • Вентилатор за баня Dalap 150 ELIS ZW с таймер, хидростат и по-висока мощност, Ø 150 мм
  • Вентилатор за баня Dalap 150 ELIS ZW с таймер, хидростат и по-висока мощност, Ø 150 мм
  • Вентилатор за баня Dalap 150 ELIS ZW с таймер, хидростат и по-висока мощност, Ø 150 мм

Вентилатор за баня Dalap 150 ELIS ZW с таймер, хигростат и по-висока мощност, Ø 150 мм

Вентилаторът за баня Dalap 150 ELIS ZW се използва за проветряване на повечето помещения като бани, кухни и дневни, но също така и за офиси и ресторанти. Вентилаторът е оборудван с възвратна клапа, която предотвратява връщането на вече извлеченият въздух. Сензорът за светлина може да стартира вентилатора, но таймерът за отложено изключване го държи в действие о дри след като светлината е изключена. Благодарение на сензора за влажност вентилаторът ще се включи, когато нивото на влажност е повишено. Вентилаторът може да бъде свързан с безшумна работа или с по-висока мощност. Последната се осигурява от TURBO мотора, благодарение на който вентилаторът може да пренася по-голямо количество въздух на разстояние до 6 метра.

ВАРИАНТИ:
На склада
Над 30 броя
158,72 лв. с ДДС 132.27 без ДДС

Код на продукта: 1358
EAH: 4250622873476
Гаранция: 24 месеца
Марка: Dalap
Безплатна доставка за покупки на стойност над 400 лв
Богата гама от продукти Предлагаме повече от 3000 продукта
Връщане в рамките на 30 дни за наша сметка
Подробни инструкции и съвети всичко за вентилацията на едно място

Описание на продукта

Вентилаторът за баня Dalap 150 ELIS ZW с таймер, хигростат и светлинен сензор е подходящ за вентилация на различни жилищни и нежилищни помещения, като тоалетни, мазета или гардеробни. Вентилаторът може да бъде свързан с безшумна работа или с по-висока мощност, които се осигуряват от TURBO мотора, благодарение на който вентилаторът може да пренася по-голямо количество въздух на разстояние до 6 метра. Вентилаторът е оборудван и с възвратна клапа, която предотвратява обратния поток на вече извлеченият въздух. Мощният мотор със сачмени лагери позволява монтаж както в хоризонтално, така и във вертикално положение. Благодарение на защитата IP24 вентилаторът намира практическо приложение особено на места с висока концентрация на влага, като например бани или кухни.

Предимства на вентилатора за баня Dalap 150 ELIS ZW

  • избор от две възможности за свързване - TURBO мотор с по-висока мощност (по-голям въздушен поток до 320 m3/h) или ниско ниво на шум (само 28 dB(A))
  • високо статично налягане до 95 Pa за тръби до 6 м 
  • таймер за отложено изключване в диапазон 5, 15 или 30 минути 
  • сензор за влажност (хигростат), регулируем на 50, 70 или 90 % относителна влажност 
  • сензор за осветление, който може да се настройва в два режима - IN или OUT 
  • автоматична вентилация, регулируема за 6, 12 или 24 часа 
  • висока степен на защита IP24 за безопасно поставяне във влажни помещения
  • възвратна клапа за ефективно предотвратяване на връщането на отработения въздух
  • патентован мотор със сачмени лагери
  • живот до 40 000 часа непрекъсната работа
  • монтаж на стена и таван
  • лесно свързване към електрическата мрежа
  • ненатрапчив бял външен вид и стилен дизайн

ТURBO мотор с дълъг експлоатационен живот

Високопроизводителният TURBO моотр постига дебит до 320 м3/час при относително ниско ниво на шума от 33 dB(A). Връзката TURBO е по избор и затова трябва да се реши по време на монтажа. Моторът е оборудван със сачмени лагери, което гарантира не само по-дълъг експлоатационен живот (до 40 000 часа), но и монтаж във всяка позиция на стената или тавана при запазване на 100% функционалност. 

Спиране на обратния поток

Този мощен вентилатор е оборудван със специално проектирана пластмасова възвратна клапа, която е част от вентилатора и ефективно предотвратява връщането на вече извлечения въздух. Клапата е вградена директно в изхода на вентилатора и при необходимост може лесно да се премахне.

Таймер за отложено изключване за по-продължителна вентилация

Таймерът на вентилатора се използва за отлагане на изключването на уреда, като фабрично е настроен на 15 минути. Той може да бъде изключен напълно или да бъде настроен на 5, 15 или 30 минути. Тогава вентилаторът ще продължи да работи за зададения период от време, дори и след като например изгасите осветлението и напуснете помещението. 

В случай на висока влажност на въздуха той се включва сам

Вентилаторът за баня е оборудван със сензор за влажност или хигростат, на който лесно можете да зададете при какво ниво на влажност устройството да се включи. Сензорът може да се изключи напълно или да се настрои на 50, 70 или 90 % относителна влажност. Така че, щом влажността надвиши тази граница, вентилаторът се включва и работи за времето, за което е настроен да работи. След изтичане на избраното време вентилаторът се изключва автоматично. Ако влажността е все още висока, режимът се повтаря отново, докато влажността в помещението спадне под желаното ниво.

Светлинен сезнзор 

Вентилаторът е оборудван със светлинен сензор, който може да се настройва в два режима - IN или OUT: 

  • превключвателят е настроен на IN - вентилаторът се задейства от сензора за влажност независимо от източника на светлина.
  • Когато сензорът за влажност е деактивиран (хигростатът е настроен на OFF), вентилаторът се стартира при включване на светлината и работи през цялото времетраене на светлината. След изгасването на осветлението той работи за времето, зададено на таймера.
  • Превключвателят е настроен на OUT (Извън) - вентилаторът се стартира само от сензора за влажност, когато помещението не е осветено. Напр. вентилаторът се задейства от висока влажност, но се изключва, когато стаята е осветена. Когато е изключен, след това може да се задейства отново поради висока влажност
    Когато сензорът за влажност е деактивиран (хигростатът е настроен на изключено), вентилаторът ще се задейства, когато осветлението угасне, и след това ще работи за времето, зададено на таймера. 

Внимание, светлинният сензор е с висока чувствителност и затова не се препоръчва да се използва в зони с постоянен източник на светлина (напр. прозорец, покрив). Сензорът е фабрично настроен на максимална стойност и чрез завъртане на потенциометъра чувствителността му може да бъде намалена (вляво) или увеличена (вдясно). 

Автоматична вентилация 

Това е функция, която автоматично включва вентилатора на предварително зададени интервали. Заводската настройка по подразбиране е 12 часа. Вентилаторът може да бъде настроен на изключване, 6, 12 или 24 часа. След автоматичното стартиране според зададения интервал вентилаторът ще се включи за 30 минути и след това отново ще се изключи.

Специфичното окабеляване и настройките на таймера, хигростата, сензора за осветление и автоматичната вентилация са описани в подробните инструкции. Ако, не знаете как да свържете вентилатора, трябва да оставите това на специалист

Подходящ за влажна среда

Този аксиален вентилатор е подходящ за повечето вътрешни среди, като бани, кухни, дневни, но също така и за офиси или ресторанти. Защитата IP24 позволява устройството да се поставя дори в помещения с висока влажност.

За вентилационни тръби с дължина до 6 метра

Вентилаторът за баня е предназначен за извличане през въздуховоди с дължина до 6 метра. Подходящ е и за директно извличане през стената.

Изчистен дизайн

Предният панел на вентилатора за баня Dalap 150 ELIS ZW е в бяла гланцова изработка. Независимо дали ще го поставите в банята у дома, на тоалетната или в търговско помещение, той ще изглежда ненатрапчиво, но елегантно.

Окабеляване на вентилатора  Dalap 150 ELIS ZW със сензор за влажност и таймер

1.Демонтирайте предния капак.
2.Издърпайте захранващите кабели през определения отвор.
3.Поставете кабелите в клемния блок X съгласно схемата на свързване и ги закрепете, като затегнете винтовете на клемния блок (вж. приложеното ръководство).  4.Закрепете проводниците с помощта на кабелната скоба.
5.Поставете предния панел и го закрепете с винта.

Техническо описание

Въздушен поток [m³/hr]
225/320
Статично налягане [Pa]
50/95
Консумация на електроенергия [W]
17/20
Обороти [мин]
1250/2024
Номинален ток [A]
0,08/0,09
Акустичен шум [dB/³m]
28/33
Степен на защита [IP]
24
Напрежение [V]
230 V
Диаметър [mm]
150
Тегло [kg]
1,32
Размери [mm]
Виж изображението
Приложение
Апартамен
Банка
Баня
Бар, кафе
Гараж, работилница
Дневна
Кухня
Къща
Перално
Ресторант
Тоалетна
Сачмени лагери
Да
Работна температура [°C]
+1 до +40
Цвят
Бял
Таймер/превключвател
Да
Сертификационен знак [CE]
CE
Използвайте
За извличане на въздух
Инсталация
На стена и таван
Живот
40.000 часа
Версия
С по-висока мощност
Възвратна клапа
Да
По-висока производителност
Да
Модел
150 ELIS ZW
Дизайн на вентилатора
Аксиални
Честота [Hz]
50
Марка
Dalap

Kонтакт Подкрепа

alt

Юлиан Марков

Ще ви посъветвам относно избора и техническите въпроси

+359 888 440 333
(Понеделник - Петък , 8.00 - 16.00)

Аксесоари