Вентилатор за баня с таймер и датчик за влажност Ø 100 мм, по-високо налягане на въздуха
search
  • Вентилатор за баня с таймер и датчик за влажност Ø 100 мм, по-високо налягане на въздуха
  • Вентилатор за баня с таймер и датчик за влажност Ø 100 мм, по-високо въздушно налягане
  • Вентилатор за баня с таймер и датчик за влажност Ø 100 мм, по-високо въздушно налягане
  • Вентилатор за баня с таймер и датчик за влажност Ø 100 мм, по-високо въздушно налягане
  • Вентилатор за баня с таймер и датчик за влажност Ø 100 мм, по-високо въздушно налягане

Вентилатор за баня с таймер и датчик за влажност Ø 100 мм, по-високо въздушно налягане

Домашния вентилатор с по-високо налягане, таймер и датчик за влажност е предназначен за извличане на въздух от жилищни и нежилищни помещения, като кухни, бани, тоалетни, малки офиси и др. Този вентилатор е напълно съвместим с нашите тръби и решетки, снабдени с фланци.

ВАРИАНТИ:
На склада
Над 10 броя
110,75 лв. с ДДС 92.29 без ДДС

Код на продукта: 41509
EAH: 4250622626904
Гаранция: 24 месеца
Марка: Dalap
Безплатна доставка за покупки на стойност над 400 лв
Богата гама от продукти Предлагаме повече от 3000 продукта
Връщане в рамките на 30 дни за наша сметка
Подробни инструкции и съвети всичко за вентилацията на едно място

Описание на продукта

Проектиран е така, че да превръща мощността си във високо налягане на въздуха. Благодарение на специално оформеното си витло, вентилаторът за баня Dalap 100 GRACE HIGHPRESS ZW може да генерира налягане от 49 Pa, с което напълно превъзхожда повечето конкурентни продукти със същия диаметър. Снабден с надежден и дълготраен мотор, регулируем таймер и сензор за влажност (хигростат), този домашен вентилатор е идеалното средство за проветряване на по-малки помещения чрез въздуховоди с дължина до 4 метра.

Вентилаторът за баня Dalap 100 GRACE HIGHPRESS ZW съчетава елегантен дизайн, надеждна работа и солидна производителност. Това се осигурява от патентован мотор, снабден със сачмени лагери, които гарантират 40 000 часа непрекъсната вентилация. Моторът задвижва витло, чиято конструкция е създадена специално за увеличаване на въздушното налягане. Следователно този домашен вентилатор с диаметър 100 мм е подходящ за извличане на влажен, застоял или по друг начин замърсен въздух на по-голямо разстояние, от подобни вентилатори за баня. Регулируемият таймер и сензорът за влажност (хигростат) с опция за включване при влажност от 60 до 90% също ще помогнат за ефективния и бърз обмен на въздуха. Това го прави идеален за използване в по-малки жилищни и търговски помещения, като бани, тоалетни или сервизни помещения и помещения за почистване, които не могат да се вентилират директно през стената.

Предимства на вентилатора за баня Dalap 100 GRACE HIGHPRESS ZW:

  • Таймер за отложено изключване с възможност за регулиране на времевия диапазон от 2 до 30 минути
  • Сензор за влажност с възможност за превключване при влажност от 60 до 90%
  • Оборудван с патентован мотор за надеждна работа
  • Високо налягане от 49 Pa за вентилация на разстояние до 4 м
  • Снабден със сачмени лагери с дълъг живот от 40 000 часа
  • Аеродинамично балансиран, елегантен дизайн, подходящ за всеки интериор
  • Пластмаса, която не отделя феноли, изработена по технологията FENOLSTOP®
  • Лесен монтаж и свързване към електрическата мрежа за минути
  • Подходящ за всички други компоненти за обработка на въздуха в гамата

За въздуховоди, оборудвани с възвратна клапа

Всяка вентилационна тръба, проектирана само за извличане на въздух, трябва да бъде оборудвана с механизъм за възвратните клапи, който осигурява поток само в една посока и предотвратява повторното навлизане на извлечения въздух в помещението. От друга страна, повече от една възвратна клапа във въздуховода значително увеличава пада на налягането и по този начин изискванията към мощността на вентилатора.

Този вентилатор за баня не е оборудван нито с възвратна клапа, нито с мрежа против насекоми и следователно е подходящ за въздуховоди, които вече са оборудвани с такива, или за вентилационна система, в която тези елементи не са нужни. Ако това е необходимо, към вентилатора може да се монтира възвратна клапа, която се продава отделно и е напълно съвместима.

За ефективна вентилация на разстояние до 4 м

Не винаги е възможно да се извлече влажният и лош въздух по най-краткия път направо навън. Понякога е необходимо да се използва малко по-дълъг и по-здрав въздуховод, снабден с различни разклонения и завои. За разлика от обикновените вентилатори за баня, които са предназначени за вентилация през къси и прави тръби, този вентилатор постига високо налягане от 49 Pa. В резултат на това той може безпроблемно да извлича въздух през прави въздуховоди с дължина до 4 м, както и през по-сложни въздуховоди с множество вентилационни елементи.

Чисто бял външен вид, който не пречи на нищо

Целият вентилатор е проектиран с оглед на производителността, като същевременно се запазва опростеността и елегантността . На преднип панел няма лого или надпис, които да нарушават изчистения бял вид. Използваната пластмаса е също така много устойчива на разграждане и не губи своята белота дори под въздействието на продължителна слънчева светлина. Вентилаторът се вписва във всеки интериор, без да се откроява по какъвто и да е начин.

Изработен от безопасен за здравето материал

По-лошите пластмаси могат да отделят вредни вещества при продължителна употреба, които могат да причинят здравословни усложнения при вдишване за дълъг период от време. Вентилаторът Dalap 100 GRACE HIGHPRESS ZW е изработен по технологията FENOLSTOP®, която гарантира, че фенолите не започват да се отделят от пластмасовия материал дори след изтичане на срока на годност. Следователно няма риск от замърсяване.


Лесен монтаж за минути

Монтирането на вентилатора и свързването му към електрическата мрежа не отнема нито много време, нито много техника. Просто включете вентилатора към съвместим въздуховод, който може да бъде хоризонтален, например на стената, или вертикален, например на тавана. Благодарение на сачмените лагери вентилаторът може да се монтира във всяко положение. Вентилаторът е трайно прикрепен към основата с помощта на четири дюбела с винтове (включени в комплекта). Всичко се сглобява лесно, без да се използва груба сила. Включването на вентилатора отнема не повече от няколко минути. Процедурата е показана по-долу.

Настройка на таймера

Таймерът на вентилатора за баня служи за отлагане на изключването от 2 до 30 минути, като ви помага да проветрявате идеално помещението, дори когато не сте в него. За да го настроите, завъртете с малка отвертка копчето за управление на блока за управление на вентилатора. Грубото и невнимателно боравене може да доведе до счупване, затова боравете внимателно с колелцето.

Настройка на хигростата (сензор за влажност)

Вентилаторът за баня е оборудван с хигростат - сензор за влажност. Това улеснява задаването на автоматичен старт, който се включва между 60-90% относителна влажност. Самият хигростат "разпознава", че влажността в помещението е надвишила зададената граница, и включва вентилатора в банята, който работи за времето, за което е зададен таймерът. След изтичане на избраното време вентилаторът се изключва. Ако влажността все още е висока, режимът се повтаря отново.

Окабеляване

Трудност: изисква експертни познания в областта на електротехниката
Необходими инструменти: малка отвертка с плоска глава
Необходимо време: 10 минути

  1. Изключете електричеството
  2. Свалете предния капак, като го отвиете - не използвайте груба сила.
  3. Свържете захранващите кабели с постоянна фаза (L), превключена фаза (LT) и нула (N) към клемния блок (наречен "шоколад"). На снимката черният кабел е фаза 220 V, а синият кабел е нулева фаза.
  4. Поставете предния капак, включете захранването и можете да започнете да вентилирате.

Ако не знаете как да свържете вентилатор с таймер в банята или тоалетната, трябва да оставите това на професионалист.

Техническо описание

Въздушен поток [m³/hr]
99
Статично налягане [Pa]
49
Консумация на електроенергия [W]
16
Обороти [мин]
2300
Номинален ток [A]
0,1
Степен на защита [IP]
34
Напрежение [V]
230 V
Максимална температура [°C]
+1 до +40
Диаметър [mm]
100
Тегло [kg]
0,7
Размери [mm]
Виж изображението
Приложение
Баня
Гараж, работилница
Дневна
Тоалетна
Сачмени лагери
Да
Максимален шум [dB]
33
Цвят
Бял
Таймер/превключвател
Да
Сензор за влажност (хигростат)
Да
Сертификационен знак [CE]
CE
Използвайте
За извличане на въздух
Инсталация
За стена и таван
Живот
40.000 часа
Версия
С по-високо налягане
Дължина на фланеца на вентилатора [mm]
65,5
Модел
100 GRACE HIGHPRESS ZW
Дизайн на вентилатора
Аксиални
Честота [Hz]
50
Марка
Dalap

Kонтакт Подкрепа

alt

Юлиан Марков

Ще ви посъветвам относно избора и техническите въпроси

+359 888 440 333
(Понеделник - Петък , 8.00 - 16.00)

Аксесоари